جنگ روایت‌­ها

مهران شیخی، معاون فرهنگی تربیتی برادران استان کرمان                                            

 شاید یکی از دلایلی که ما در بخش­هایی از زندگی خود متناسب با زمان و شرایط پیش نمی­رویم این باشد که از داشته­ ها و مسیری که طی کرده­ایم غافل هستیم و ضعف شناختی ما نسبت به گذشته، امروز و فردای ما را تحت تأثیر قرار می­دهد.

رهبر معظم انقلاب-مدظله العالی- می فرمایند:‌ « ماجرای انقلاب کبیر اسلامی در ایران که در آن به تعبیر امام خمینی عظیم الشان، خون بر شمشیر پیروز شد و تشکیل نظام ماندگار و مقتدر و شجاع و پیش رونده­ی جمهوری اسلامی و تأثیر آن در بیداری اسلامی امروز، نیز خود داستان مفصل و در خور بحث و تحقیقی است که یقیناً فصل مُشبَعی(مفصل و اشباع شده ای) در تحلیل و تاریخ نگاری وضعیت کنونی دنیای اسلام را به خود اختصاص خواهد داد.»

به نظر می­رسد این جملات به طور واضح یکی از علل ورود تشکل ما به چنین برنامه­ی جریان­سازی است.  سوالی که ممکن است در ذهن ایجاد شود این است که چرا ما حتی در کتاب­های درسی دانش­آموزان این مرز و بوم، انقلاب فرانسه را با توصیف انقلاب کبیر فرانسه می شناسیم، اما درباره انقلاب خود هرگز این را نه می­شنویم و نه می­خوانیم؟

 پاسخی که می­توان داد این است که ما نتوانستیم به طور جامع داشته­ های انقلاب خود را منتقل کنیم. رسالت انتقال مبانی، ارزش­ ها و سبک زندگی نسلی که انقلاب کردند به امروز،کار بزرگ و حساسی است و چنانچه این روایتگری خوب انجام شود می­تواند یک قدم موثر در تربیت حماسی این نسل محسوب شود.

امروز جبهه انقلاب درگیر جنگ روایت­ هاست. تئوریسین جنگ روایت­ ها (جوزف نای) سخنی دارد با این مضمون که روایت­ ها  توازن قدرت آینده دنیا  را می سازند .

این رسالت تشکیلات انقلابی – اسلامی ماست که با تمام قوا در وسط میدان جنگ روایت­ها پرچمدار جنبش دانش ­آموزی و حرکت های تاثیر گذار برای نسل فعلی همچون زمان دفاع مقدس باشد .

مدرسه انقلاب ، امروز برای من و توی مربی، بسان همان جنگی­ست که پدرانمان روزی در آن از راحتی، آسایش و جان  خود گذشتند، برای سربلندی نظام اسلامی که به ما ارث رسیده است. پس تلاش کنیم امانت­داران خوبی باشیم .

دکمه بازگشت به بالا