مهارت پول خرج نکردن

مقاله‌وارده

یکی از بهترین روش‌ها در تعلیم و تربیت آن است که دانش‌آموز خود به کشف موضوعات مورد نیاز و راه‌ کارهای حلّ گره‌ها و مشکلات خویش بپردازد. در فرایند کشف مربی تفکر دانش‌آموز را فعال کرده و ذهن او را نسبت به موضوعات به ظاهر پیش‌پا افتاده حساس می‌کند. عضو خیمه‌ی معرفت با کنکاش در هنجارها و ناهنجاری‌های زندگی، خود به تحلیل موضوعات و کشف راه‌ حل‌ها می‌پردازد. در این روش خیمه معرفت در موضوعات مختلف صاحب محصولات پژوهشی خواهد شد.

مقاله زیر به مهارت پول خرج نکردن می‌پردازد. در این مقاله هفت روش مدیریت مخارج مورد دقت قرار داده و به ارائه راه‌کار در هر مورد می‌پردازد. موارد و راه‌کارهای ذکر شده تماماً موضوعاتی است که هر روزه همگی ما به نوعی با آنها سر و کار داریم. مقاله زیر می‌تواند محصول پژوهشی یک خیمه معرفت باشد. خیمه‌ای که در آن دانش‌آموزان به بحث و کنکاش در مورد راه‌های مدیریت ولخرجی پرداخته‌اند.

قطعاً محصول پژوهشی خیمه در قالب بروشور، جزوه، نشریه و … در اختیار دانش‌آموزان مدارس قرارمی‌گیرد.

موضوعات زیر و بسیاری از موضوعات دیگر قابلیت پژوهشی در خیمه را دارند.

ـ مهارت صرفه‌جوئی در مدرسه

ـ مهارت زندگی در اردو

ـ مهارت خرید لباس براساس سبک زندگی دینی

ـ مهارت دوری از تجمل براساس اصلاح الگوی مصرف

ـ مهارت مدیریت زمان در خانه، مدرسه و …

ـ مهارت مدیریت اوقات فراغت

ـ مهارت برنامه‌ریزی در زندگی

ـ مهارت ارتباط با خدا

ـ مهارت کسب معنویت و لذت مناجات

ـ مهارت کمک به دیگران و مهرورزی

ـ مهارت حل مسائل زندگی.

 

یا آن قدر ولخرجی کرده‌اید که به همه مقروض شده‌اید؟

خوب نگران نباشید، شما تنها فردی نیستید که در یک چنین شرایط قرار گرفته است. زندگی روزمره امروز به گونه‌ای است که خواه ناخواه ما را به سمت خرج کردن می‌کشاند. به هر حال اگر می‌خواهید کمتر قرض بالا بیاورید و یا بدهی‌هایتان را صاف کرده و به آرامش ذهنی دست پیدا کنید، باید به صورت ریشه‌ای با این مشکل برخورد کرده و جلوی ولخرجی‌های بیهوده‌ی خود را بگیرید.

در این مقاله چند تکنیک به شما آموزشئ داده می‌شود که به واسطه‌ی آنها می‌توانید مانع از زیاده روی در خرج کردن پولهایتان شوید.

۱ـ متوجه باشید که چه مقدار پول خرج می‌کنید

افراد بسیاری که به خرج کردن معتاد شده‌اند، دیگر متوجه نیستند که چه مقدار پول خرج می‌کنند. ابتدا باید دقت کنید که هر وسیله‌ای که قصد خرید آن را دارید چه قیمتی دارد و برای خرید هر یک از آنها باید چه مبلغی را پرداخت کنید، این امر می‌تواند به شما کمک کند که حساب پولهایتان را داشته باشید. باید ببینید آیا به همه چیزهایی که می‌خواهید بخرید، احتیاج دارید یا خیر. به عنوان مثال یک شب که بیرون می‌روید، ببینید چقدر خرج می‌کنید. گاهی اوقات افراد آنقدر پول نوشیدنی و غذای دوستان خود را حساب می‌کنند که اصلاً متوجه نمی‌شوند جیبشان خالی شده. این افراد زمانی که به خانه برمی‌گردند احساس می‌کنند که باید مقداری از اسکناس‌هایشان را گم کرده باشند، غافل از اینکه تمام آنها را خرج دوستانشان کرده‌اند. شاید چیز گرانی هم نخریده باشند و فقط هزینه‌ی چای، نوشابه و بستنی و … بچه‌ها را حساب کرده باشند؛ اگر با دقت بیشتری به این نوع خرج کردن‌های خود نگاه کنید، می‌بینید که اصلاً نیازی به خرید هیچ یک از آنها نبوده است.

۲ـ تصمیمات آنی برای خرج کردن نگیرید

اگر شما جرء افرادی هستید که به طور آنی تصمیم می‌گیرند تا اجناس گرانقیمتی را خریداری کنند، باید بر روی این خصوصیت اخلاقی خود تجدید نظر کنید.

چیزی را می‌بینید که واقعاً خوشتان می‌آید و می‌خواهید آن را همان لحظه بخرید، یک لحظه صبر کنید، حداقل یک روز به خودتان وقت بدهید تا بیشتر روی خرید آن فکر کنید، شاید به این نتیجه رسیدید که اصلاً به آن نیازی ندارید. اگر هم به آن احتیاج داشته باشید بر می‌گردید و آن را تهیه می‌کنید. با انجام این کار فرصت پیدا می‌کنید تا اجناس مشابهی که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند را نیز پیدا کنید.

۳ـ به مکان‌هایی که به راحتی می‌توان پول خرج کرد نروید

اگر ما وقت زیادی را در مکان‌های خاصی صرف کنیم، خود به خود به سمت پول خرج کردن کشیده می‌شویم. این نوع پول خرج کردن‌ها صرفاً احساسی هستند. بنابراین باید سعی کنید تا آنجایی که می‌توانید اطراف مغازه‌های مورد علاقه‌تان پرسه نزنید. به پارک و جایی بروید که وسوسه پول خرج کردن به پایین‌ترین میزان خود برسد.

۴ـ در زمان خرید اهداف خود را معین کنید

پیش از اینکه به قصد خرید خانه را ترک کنید، لیستی از تمام چیزهایی که به آن احتیاج دارید تهیه کنید. این کار بیانگر آن است که شما تنها چیزهایی را می‌خرید که به آن احتیاج دارید و اجناس را تنها به این خاطر که «خوشم آمد» نمی‌خرید. هیچ گاه بدون تعیین اهداف خرید، پا به بازارهای خرید نگذارید.

۵ـ مایحتاج خود را اولویت‌بندی کنید

پیش از اینکه جنسی را بخرید، ببینید ارزش آن چقدر است و تا چه حد به آن احتیاج دارید. اگر این کار را واقع بینانه انجام دهید، آنوقت متوجه می‌شوید که از هر ۱۰ وسیله‌ای که یادداشت کرده‌اید، تنها به ۸ مورد آن نیاز داشتید. اگر برای این کار یک روز به خودتان مهلت بدهید، آنوقت زمانی که برای خرید بیرون می‌روید، تنها چیزهایی را تهیه می‌کنید که واقعاً به آن نیاز دارید.

۶ ـ از روی عادت پول خرج نکنید

در اکثر موارد بیشتر ولخرجی‌های روزانه ما تنها از روی عادت شکل می‌گیرند. در بسیاری از مواقع این مخارج روزانه غیر ضروری به نظر می‌رسند. به عنوان مثال اگر هر روز صبح در مسیر خود به محل کار یک لیوان آب طالبی می‌خرید چرا این پول را برای خرید یک مخلوط کن پس‌انداز نمی‌کنید؟ و یا اگر هر روز ۲ ـ ۳ هزار تومان صرف نهار می‌کنید، به آن معنا نیست که مجبور هستید تا آخر عمر این کار را انجام دهید. از خانه نهار ببرید. کلیه آداب خرج کرده خود را مجدداً ارزیابی کرده و ببینید که آیا انجام آنها ضروری است یا خیر؛

۷ـ برای خود محدودیت‌های مالی محکم تعیین کنید

اگر واقعاً نمی‌توانید جلوی ولخرجی‌های بی‌مورد خود را بگیرید، بهتر است به صورت هفته‌ای، میزان محدودی پول به خودتان بدهید. این پول باید نقد باشد، چرا که کنترل و رسیدگی به آن راحت‌تر است. اگر یاد بگیرید که با ماهی ۲۰۰ هزار تومان مخارج روزمره خود را بگذرانید برای پول‌هایتان ارزش بیشتری قائل می‌شوید و آداب صرفه‌جویی را به خوبی یاد می‌گیرید.

دکمه بازگشت به بالا